Aktivnosti

 • MECO’2015

  MECO-2015

   

  Montenegrin Association for New Technologies(MANT) u saradnji sa IEEE Montenegro SB organizuje međunarodnu IEEE konferenciju MECO’2015 koja će biti održana u Budvi od 14. do 18. juna u hotelu Slovenska plaža. Konferencija se tradicionalno održava već nekoliko godina i jedina je priznata IEEE konferencija u Crnoj Gori. Kao i svake godine okuplja najeminentnije svjetske stručnjake iz oblasti ICT-a. Na konferenciji će od ove godine prisustvovati studenti i mladi istraživači, koji će dati svoj doprinos i podići ovu konferenciju na još viši nivo.

 • Francuski institut Crne Gore u saradanji sa IEEE Montenegro SB organizuje kurseve francuskog jezika za studente!

  slicica za kursFrancuski institut Crne Gore u saradanji sa IEEE Montenegro SB organizuje kurseve francuskog jezika za studente, od 17. februara do 15. maja 2014.
  Časovi se održavaju u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, dva puta sedmično po 1h30, tokom 12 sedmica (ukupno 36 sati). Ukoliko se 36 sati nastave ne održi do 15. maja, kurs će biti produžen dok se predviđeni sati ne odrade. Na ovim kursevima Francuski institut angažuje profesore koji posjeduju evropski sertifikat o poznavanju francuskog jezika, DALF C1. Ovi časovi pripremaju studente za sticanje međunarodno priznatih diploma iz francuskog jezika DELF, koje izdaje francusko ministarstvo prosvjete. Ako ima zainteresovanih studenata, neka se jave na mail antonijevicmladen@yahoo.com ili porukom u inbox. Cijena ovih kurseva će biti minimalna.

 • Posjeta studenata Elektrotehničkog fakulteta kompaniji TELEMONT

  telemont posjeta

  Dana 10.02.2014. u 10 časova prof. dr Igor Đurović u saradnji sa IEEE Montenegro Student Branch oganizuje posjetu kompaniji Telemont DOO za studente akademskih studija (studijski programi ETR i EA, treća i četvrta godina).
  Kompanija Telemont DOO se bavi savremenim komunikacionim sistemima, multimedijalnim sistemima, automatskim upravljanjem, sistemima zaštite, te u novije vrijeme energetskim sistemima i energetskom efikasnošću.
  Studenti treba da se jave prof. dr Igoru Đuroviću na mejl igordj@ac.me do 01.02.2014. radi evidencije.

 • Panel diskusija na temu: “Budućnost mobilnih komunikacija”

  CANU OVO ONO

  Odbor za informaciono-komunikacione tehnologije pri CANU organizuje seriju rasprava vezanu za ICT tehnologiju i savremeno drustvo. Prva rasprava ce se odrzati 07.02. 2014. U 12 h u zgradi CANU.
  Rasprava bi bila sa radnim nazivom “Buducnost mobilnih komunikacija”. Razmatrale bi se komunikacije na fizickom – modulacionom nivou, integracija uredjaja u okviru mobilnog sredstva – racunara – telefona – tableta i konacno razvoj servisa. Bice pripremljen kratak uvod, a nakon toga bi ucesnici pricali odnosno razmjenjivali informacije bez potrebe da se prave prezentacije ili slicno. Dakle, cilj je razmjena misljenja, a ne donosenje definitivnih zakljucaka.
  Predavanja ce drzati i prof.dr Igor Djurovic, inace vanredni clan CANU.

  Za prijavu kliknite ovdje!

  IEEE SB Montenegro vas poziva da prisustvujete ovoj vrlo zanimljivoj diskusiji!

 • Seminar na temu: “Principi implementacije savremenih sistema za prenos električne energije na velikim rastojanjima”

  slider,terna

  “ Terna Crna Gora ” d.o.o. Podgorica je crnogorsko predstavništvo italijanske kompanije TERNA. Ova renomirana firma se bavi elektro-prenosnim sistemima i lider je u ovoj oblasti. Predstavnici crnogorske Vlade, Elektro-prenosnog sistema i pomenute italijanske kompanije potpisali su Sporazum o uspostavljanju podmorske veze između Crne Gore i Italije. Projekat elektro-energetskog kabla, koji će povezati morske obale Crne Gore i Italije, koštaće 700 mliona eura, što će ići na račun italijanskog investitora. Zašto je ovaj seminar bitan za studente? Kao što je poznato, rukovodstvo našeg fakulteta konstantno radi na poboljšanju saradnje sa privredom. Pomenuti seminar je samo jedan od projekata koji će studentima pružiti mogućnost upoznavanja sa budićim projektima u Crnoj Gori. Produkt ovog seminara je uspostavljanje saradnje Elektrotehničkog fakulteta i pomenute firme. Takva vrsta saradnje će se označiti kao najbitnija za naše studente kroz praksu i sticanje iskustva, kao i zapošljavanja u ovoj firmi. Ova tema je bitna za naš energetski sektor, ali takodje i za IT sektor. Seminar je veoma bitan za studente našeg fakulteta, posebno za studente treće i četvrte godine akademskih studja (EA,ETR). Renome ove kompanije je bio više nego dovoljan razlog za prisustvo seminaru.