Studenti ETF-a u velikom broju učestvovali i uljepšali jubilarni XX IT

Poslednjeg dana jubilarnog 20-tog IT-a realizovane su sekcije autorskih radova u jutarnjim časovima čime je okončana prezentacija radova.

Najvažnija vijest , svakako, bilo brojno prisustvo studenata ETF-a. Poseban dio programa je bio posvećen našim studentima. Od 13 do 15 časova, u prvom dijelu programa studenti su imali priliku da čuju četiri veoma zanimljive prezentacije. Elma Hot je u ime EESTEC-a LC Podgorica predstavila organizaciju i njene aktivnosti. Nakon toga su kolege Dražen Žujović (Tour Via Me) i Predrag Lešić (doMEn ME Registry) tokom svojih prezentacija održali veoma lijepa motivaciona predavanja o načinu i razlozima koji su ih opredijelili da svoja znanja iskoriste u pokretanju biznisa u oblasti ICT-a. Četvrto predavanje, posvećeno open source softverskim alata prezentovao je dr Tomo Popović, koristeći video link iz SAD, uz pomoć saradnika i studenata ETF-a ( mr Žarka Zečevića, Luke Lazovića, Stevana Šandija i Novice Dakovića). Nakon kratkog odmora studenti su od 17 do 18:30 časova prisustvovali prezentaciji prof. dr Dejana Vukobratovića, sa Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, posvećenu senzorskim mrežama : „Od WSN ka M2M“. U nastavku je prof. Vukobratović prezentirao i primjere primjene ICT-a u poljoprivredi, ekologiji i šumarastvu. Kao završna prezentacija posvećena studentima bila je prezentacija kompanije TERNA („TERNA presence and future in Montenegro“) i njihovom interesu za uključivanje studenata ETF-a u relizaciji projekta polaganja podvodnog kabla između Italije i Crne Gore. Gospodin Claudio Marchiori, direktor TERNA Crna Gora, koji je održao prezentaciju, nije mogao da sakrije svoje zadovoljstvo učešćem.
Svi učesnici su se odazvali pozivu da prisustvuje studentskoj žurci koja je organizovana u hotelu Žabljak. Još jedanput su studenti ETF-a očekivano pokazali svoje pravo akademsko lice i kao slušaoci predavanja i kao mladi ljudi u trenucima opuštanja.

Ovim putem se organizacija IEEE Montenegro SB zahvaljuje u ime studenata Elektrotehničkog fakulteta koji su učestvovali na ovoj konferenciji. Sigurni smo da ovaj događaj prerasta u tradiciju, gdje će i mlađe generacije biti u mogućnosti da osjete akademski duh u cilju edukacije, a i zabave.